Wie ben ik?

Home | Wie ben ik

Wie is René Elken?

Kiezen voor Rijschool René Elken is een bewuste keuze. Bij mij voelt namelijk iedere leerling(e) zich op zijn gemak. De omgang met jongeren zit mij namelijk in het bloed. Ik voel moeiteloos aan of jij een rustige, zachtaardige begeleiding nodig hebt of juist behoefte hebt aan duidelijkheid. Tijdens mijn opleiding tot rij-instructeur heb ik me dan ook verdiept in mental coaching, met als gevolg dat iedere leerling(e) bij mij met een rustig gevoel de auto in- en weer uitstapt.

Natuurlijke klik met jongeren

Dat ik deze sterke klik met jongeren heb, ontdekte ik toen ik in mijn vorige baan als vishandelaar door de jaren heen zo’n veertig jongeren begeleidde tijdens hun stage. Met mijn inlevingsvermogen ontwikkelde ik met iedere stagiair als vanzelf een band. Een band die voor wederzijds vertrouwen zorgde en waardoor de jongeren dagelijks met goede zin naar hun stage kwamen. Dit mentale aspect fascineert mij en pas ik ook toe tijdens de rijlessen.

Vrijwel iedereen die voor het eerst in een auto stapt vindt dit immers spannend. Bij mij zul je echter nooit het gevoel krijgen dat je het niet goed doet. Bij mij ligt de focus op wat wél lukt. En kom je er met het parkeren of schakelen even niet uit? Dan verleggen we gewoon even de aandacht naar iets anders waarvan je hebt bewezen het wél te kunnen en gaan we vol goede moed weer door!

Meer dan 25 jaar en 2 miljoen km ervaring op de weg

In de tien jaar voordat ik als vishandelaar werkte, speelde mijn leven zich grotendeels af in de cabine. Als internationaal vrachtwagenchauffeur reed ik door heel Europa, maar was ik bovendien enige tijd werkzaam in de Verenigde Staten en Canada. Gedurende die tien jaar, waarin ik meer dan 2 miljoen kilometer aflegde, kwam ik iedere denkbare verkeerssituatie tegen. Deze ervaring breng ik met veel plezier over op mijn leerlingen!

Start deze week nog met rijlessen!